S X ajánlója:

Egy színházi előadásra hívom fel a figyelmet. A " színházzal a családon belüli erőszak ellen" kampányon belül a Thália színházban adják a "Fiú a tükörből, avagy rekviem egy gyerekkorért (családi pokol)" című darabot. A darab egy fiú visszaemlékezéseiről szól. Megjelenik az elhanyagolás, közömbösség az édesapa; a lelki terror, érzelmi zsarolás az anya, és a nyílt, később fizikai erőszakba torkolló gyűlölet a nevelőapa részéről.
 
A fenti bántalmazásokat nagyobbrészt gyerekszemmel nézve tárják elénk, ezt kiegészítik a felnőtt visszaemlékező megjegyzései. Jellemző a két szemszög eltérése. A gyerek önmagát hibáztatja a bántalmazásokért, lelkiismeret-furdalása van. Később, fiatal felnőttként a kilépés nehézségei, és az elköltözés után jelentkező megalázás is megjelenik, míg végül a kapcsolat teljes megszakítása mellett dönt a főszereplő.
 
Furcsa először, hogy két színész, szegényes díszletek között adja elő a történéseket, de Makranczi Zalán és Perjés János játéka magával ragadó. Bár én nem vagyok rendszeres színházba járó, sőt őszintén szólva ez a műfaj nem tartozik a kedvenceim közé, mégis nagyon átélhető volt számomra az előadás. A szituáció pedig annyira életszerű volt, hogy nem lepődnék meg, ha megtörtént esetet dolgozna fel a mű.
 
A legközelebbi alkalmak a Tháliában: október 13. csütörtök és 26. szerda, mindkét esetben 19.30-as kezdéssel. Az előadás kétórás, egy szünettel.

http://www.thalia.hu/hirek/sz-nh-zzal-csal-don-bel-li-er-szak-ellen